Герпес – натуральні методи оздоровлення

14th Березень , 2018

Першим кроком , щоб герпес не виникав – це ​​покращення імунної функції шляхом збільшення споживання поживних речовин. Включіть ці продукти в свій раціон, щоб максимально уникнути вірусу.

Продукти, багаті на L-лізин

Ця амінокислота може запобігти виникненню вірусу герпесу. Продукти харчування включають бобові, рибу, індичку, птицю, овочі та зелень.

Оранжеві і червоні овочі

Ці овочі включають антиоксиданти, такі як каротиноїди, біофлавоноїди та вітамін С, які допомагають зцілити шкіру / рану та підвищують імунітет.

Дика-риба

Риба забезпечує жирні кислоти омега-3 як одні з найкращих продуктів харчування омега-3, які допомагають при запаленні та щціленню тканин.

протеїн

Тіло не може зцілити без достатнього білка. Тому білок обовязково має бути в раціоні. Це дика риба, птиця, домашні яйця, бобові, в невеликій кількості горіхи і насіння

Цинк

Цинк необхідний у багатьох хімічних реакціях, які допомагають відновити шкіру та захищати організм від вірусів або інфекцій. Щоб збільшити кількість продуктів з високим вмістом цинку, споживайте насіння гарбуза, горіхи та овочі, шпинат.

Продукти, які погіршують герпес

Деякі харчові продукти можуть викликати запалення, послаблювати імунний захист та ще більше погіршити подразнення шкіри. Уникайте наступних продуктів, щоб обмежити вираженість та тривалість спалаху.

Доданий цукор

Занадто багато цукру пригнічує імунну функцію і може призвести до загострення запалення. Доданий цукор часто зустрічається у напоях, магазинних закусках та ароматизованих продуктах, таких як йогурт, крупи, гранола та очищені зерна, у магазинних солодощах. І зрозуміло , що цукор в чистому вигляді теж не маж бути присутній.

Алкоголь

Високий вміст алкоголю пригнічує імунну функцію і може викликати симптоми, такі як запаморочення, біль та запалення шкіри.

Рафіновані продукти

Більшість оброблених, упакованих харчових продуктів містять генетично модифіковані інгредієнти (ГМО), гідрогенізовані олії та зерна, які можуть послабити імунну функцію. Ці продукти, як правило, викликають чутливість або алергію, погіршують запалення.

Кисла їжа

Ці продукти можуть дратувати герпес і викликати погіршення болю або горіння. Уникайте помідорів, апельсинів, оцту або інших цитрусових фруктів, коли у вас є активні спалахи, але в іншому випадку це – здорова їжа, яка часто включається у ваш раціон.

Продукти, багаті на L-аргінін

Ця амінокислота може стимулювати реплікацію вірусу герпесу. Продукти, включають в себе ті, які містять пшеницю (що є найбільш рафінованими вуглеводами) та шоколад.

1. Добавки, які можуть допомогти

* Противірусні трави: до них відносяться бузина, календула, ехінацея, часник, астрагал та корінь солодки (не можна при підвищеному тиску).
* Цинк : переваги цинку включають підтримку імунної функції, підтримання вірусів у спокої та відновлення шкірних тканин для прискорення загоєння.
* B-комплекс : вітаміни групи В допомагають організму справлятися зі стресом і запобігти спалахам.

2. Ефірні олії (не аптечні, а натуральні)

Ефірні олії, які можуть допомогти при лікуванні герпесу, включають гвоздичну олію, олію чайного дерева. Олія чайного дерева є однією з найпоширеніших олій, що використовуються на шкірі за своїми природними противірусними, антибактеріальними властивостями. Просто застосовуйте ці ефірні олії три рази на день у місцях, де присутні герпес, при цьому обережно використовуйте дуже невелику кількість (лише одну-три краплі). Якщо у вас чутлива шкіра, спробуйте змішувати ефірні олії з олією-носієм, щоб трохи розбавити їхню силу, включаючи жожоба або кокосову олію



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!