Майонез з льону

13th Вересень , 2018

Світлина від Юлії Крілик.

Майонез з насіння льону добре поєднується з овочами. Підійде для додавання в овочеві салати.

Інгредієнти:
Вода 100 мл
Гірчиця суха мелена 1 ч. л.
Зіра суха 0.5 ч. л.
Льон в насінні 15 г
Майоран сухий 0,5 ч. л.
Олія лляна 200 мл
Перець чилі сухий 0.5 ч. л.
нерафінований цукор 1 ч. л.
Сіль 1 щіпка
Оцет яблучний 1 ст. л.

Спосіб приготування:
Насіння льону замочити на 8-12 годин (я замочую на ніч). Насіння льону при замочуванні і набуханні виділяє слиз, тому ця маса здається на вигляд желейною. Далі, набряклі насіння льону перекласти в ємність для збивання занурювальним блендером. Подрібнюємо і збиваємо до тих пір, поки не залишиться ціле насіння. Далі необхідно додати в ємність олію. Олія додається невеликими порціями. Після кожної доданої порції, знову збивати суміш. Можна одночасно збивати і вливати олію тонкою цівкою. Тут, кому як зручніше, – результат виходить один і той же. Після того як вмішалась вся олія, необхідно додати всі інгредієнти, які залишились. Сіль, цукор і гірчиця, оцет – обов’язкові складові майонезу. Решта спеції додаються на свій смак. Майонез готовий. Спочатку може бути присутня невелика гіркота, яку дає гірчичний порошок. Після того, як майонез трохи постоїть (гірчичний порошок розбухне) гіркота піде.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!