Сочевичний суп

11th Березень , 2018

Протягом тисячоліть люди знали, що сочевиця є частиною лікувального раціону. І як завжди вони мали рацію.

Які ж переваги цього чудового бобового?
1. Чудове джерело клітковини. Сочевиця містить як розчинну, так і не розчинну клітковину. Вона допомагає покращити роботу серця, системи травлення і імунної функції.

2. Захищає здоров’я серця. Корисна для зниження холестерину і запобігання серцево – судинних захворювань. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24063808). Раціон з вмістом сочевиці допомагає запобігати гіпертонії. Фолієва кислота допомагає знизити рівні гомоцистеїну, який, як відомо, є серйозним фактором ризику серцево-судинних захворювань, в той час як магній і калій допомагають поліпшити кровообіг і проносять достатню кількість кисню і поживних речовин по всьому організму.

3. Покращує роботу травного тракту
Високий вміст нерозчинних волокон, знайдених в сочевиці поглинає воду в травному тракті і допомагає виводити токсини з організму. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7491890)

4. Допомагає керувати рівнем цукру в крові
Сочевиця може допомогти стабілізувати рівень цукру в крові, що важливо для запобігання енергетичних провалів, зміни настрою, і серйозних захворювань, таких як діабет, резистентність до інсуліну або гіпоглікемія. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1537516)

В ній міститься низький рівень крохмалю. Сочевиця містить близько 35 відсотків крохмалю,який засвоюється, а решта 65 відсотків класифікуються як резистентний крохмаль, який повільно розщеплюється і доходить до товстої кишки, де слугує джерелом їжі для бактерій. Він має дуже низький вплив на рівень цукру в крові в порівнянні з очищеними зернами і промисловими вуглеводами.

5. Джерело великої кількості рослинного білка
Сочевиця вважається одним з кращих джерел рослинного походження, з високим вмістом білка! Сочевиця може бути використана замість м’яса в багатьох рецептах, для того, щоб збільшити волокна і споживання поживних речовин.

6. Підвищує імунітет
Крім запобігання запорів, дослідження показують, що в даний час харчові волокна пов’язані з підвищенням імунітету і травною системою. Дієти з достатнім вмістом клітковини корелюють з більш низькими випадками хвороби серця, раку, діабету, артриту і різних розладів травлення.

Волокно присутнє в сочевиці діє як пребіотик, який допомагає покращити здоров’я кишечника і підтримує здорову мікрофлору кишечника. Крім того, сочевиця допомає запобігти нехватці мінералів, таких як залізо, фолієва кислота, цинк і марганець.

Хіба не вартують ці результати, щоб почати застосовувати цей продукт у себе в раціоні?)

Є безліч видів сочевиці – червона, коричнева, зелена, жовта, французька і інші. Тип сочевиці залежить від того, до якої страви Ви її хочете додати. Супи найкраще робити з червоної. колтлети – з жовтої і т.д.

Рецепт супу:

Інгредієнти :
120 грам гр червоної сочевиці
2 стебла селери
1 невелика морква
½ стебла цибулі-порей
1 чайна ложка насіння коріандру
1 столова ложка куркуми
1 чайна ложка меленого кмину
1/2 чайної ложки паприки
1 столова ложка подрібненого кореня імбиру (свіжого)
2 столові ложки масла ГХІ
сік одного лимона
1 великий пучок листя шпинату
0,5-0,7 літрів води
рожева гімалайська сіль
зелена цибуля, кінза, петрушка, кріп, гарбузове насіння – за смаком, для прикраси.

Спосіб приготування:
Сочевицю ретельно промийте. Очистіть і подрібніть корінь імбиру.
Розігрійте ГХІ в каструлі на середньому вогні. Додайте імбир, куркуму, кмин і коріандр. Помішуйте, щоб спеції НЕ почорніли
Через хвилину додайте сочевицю і добре перемішайте. Додайте воду, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть під кришкою, поки сочевиця не зварилиться (15-20 хвилин).
В цей час дрібно наріжте селеру, моркву і шпинат. Цибулю -порей наріжте кільцями.
Через 5 хвилин після закипання додайте до сочевиці моркву, а ще через 5 – інші овочі. Варіть до готовності, але не більше 5-7 хвилин, щоб овочі не зварилися. Додайте води при необхідності.
Додайте шпинат на декілька секунд, поки зелень не зів’яне.
Видавіть сік лимона прямо в каструлю, посоліть за смаком і вимикайте.
Подавайте з гіркою зеленої цибулі, гарбузового насіння, кінзи або петрушки.

Смачного!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!