Соус”Харісса”

13th Вересень , 2018

Світлина від Юлії Крілик.
«Харісса» – пастоподібний соус червоного кольору. Подають її до кожного прийому їжі як закуску, використовують в супах, для бутербродів і до інших будь-яких страв. Також можна подавати до рису, пасті, піці.

Інгредієнти: 
Зіра мелена 2 ч. л.
Коріандр мелений 2 ч. Л.
Оливкова олія Extra Virgin 2 ст. л.
Паприка солодка шматочками 2 ч. л.
Перець гострий 4 шт.
Перець солодкий 2 шт.
Кокосовий Цукор 1 ч. л.
Сік лимонний 2 ст. л.
Сіль крупна – 1 ч. л.
Часник 3 зубчики

Спосіб приготування:
Перці і солодкий і гострий добре миємо. Запікаємо в духовці при температурі 180 ° С 20 хвилин. Вони повинні зморщитися. Перці гарячими складаємо в пакет і зав’язуємо його. Ми залишаємо остигати.
Потім знімаємо з них плівку і видаляємо серцевину. Поміщуємо в чашу блендера, додаємо часник. Збиваємо на слабкій швидкості до однорідності. Додаємо сік лимона і спеції. Ще раз збиваємо.
Викладаємо в ємність для зберігання і заливаємо оливковою олією. В готовому вигляді харісса зберігається близько місяця в холодильнику. Смачного .



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!