Топ – 15 продуктів для здоров’я мозку, пам’яті та уваги

1st Вересень , 2018

Результат пошуку зображень за запитом "food for memory power"

1.Буряк
Він знижує запалення, володіє високими антиоксидантами властивостями. Природні нітрати в буряках  підвищують кровообіг до мозку, допомагаючи розумовим здібностям.

2. Чорниця та інші темні ягоди
Продукт, який багатий антиоксидантами, включаючи вітамін С , вітамін К і клітковину. Через високий вміст галієвої кислоти чорниця особливо добре захищає наш мозок від дегенерації та стресу.  Чорниця та інші глибоко забарвлені ягоди поставляють антоціани, групу рослинних сполук з протизапальним та антиоксидантним ефектом.

Антиоксиданти діють як на окислювальний стрес, так і на запалення, які можуть сприяти старінню мозку та нейродегенеративним захворюванням Встановлено, що деякі антиоксиданти в чорницях накопичуються в мозку і допомагають поліпшити зв’язок між клітинами головного мозку .

3. Авокадо
Авокадо, що містить як вітамін К, так і фолат, допомагає запобігти утворенню тромбів у мозку (захист від інсульту), а також допомагає поліпшити когнітивні функції, особливо пам’ять та концентрацію. Він також багатий вітаміном В і вітаміном С.

4. Броколі
Це один з найкращих продуктів для мозку. Завдяки високим рівням вітаміну К і холіну, броколі допоможе зберегти вашу пам’ять гострою. Вона також містить багато вітаміну С та ряд сполук, які надають протизапальну та антиоксидантну дію, що може допомогти захистити мозок від пошкодження.

5. Селера
Високий рівень антиоксидантів і полісахаридів діє як природні протизапальні речовини і може допомогти пом’якшити симптоми, пов’язані з запаленням, такими як біль у суглобах та синдром подразненого кишечника.
Оскільки вона настільки поживна – кількість вітамінів, мінералів та поживних речовин з дуже маленькою кількістю калорій – це чудовий варіант закуски. Використовуйте стебла та корені.

6. Кокосова олія
Кокосова олія працює як природний протизапальний засіб, який пригнічує клітини, відповідальні за запалення. Це може допомогти з втратою пам’яті, коли ви старієте.

7. Темний шоколад
Не весь шоколад однаковий; насправді чорний шоколад може бути дійсно корисним для вас! Шоколад містить багато флавонолів, які мають антиоксидантні та протизапальні властивості. Вони також можуть допомогти знизити кров’яний тиск і покращувати кровопостачання як у мозку, так і в серці.
Правило- чим темніший шоколад, тим більше користі для здоров’я. Також важливо, щоб шоколад був без добавок і рафінованого цукру.

8. Оливкова олія Extra Virgin
Справжня оливкова олія є дійсно харчуванням для мозку. Завдяки потужним антиоксидантам, відомим як поліфеноли, які знаходяться в олії, можна не тільки покращити здатність до навчання та пам’ять, але й запобігти змінам, пов’язаним з віком та хворобами.

9. Зелені листові овочі
Коли справа доходить до потужності мозку, зелень повинна бути на вашій тарілці (і покривати велику частину тарілки) в кожному прийомі їжі. Шпинат володіє силою формування здорових нових клітин і є багатим джерелом вітамінів, мінералів і клітковини.

10. Розмарин
Карнозинова кислота, один з основних компонентів розмарину, допомагає захистити мозок від нейродегенерації. Вона робить це, захищаючи мозок від хімічних вільних радикалів, які пов’язані з нейродегенерацією, хворобами Альцгеймера, інсультами та старінням у мозку.
Він також допомагає захистити зір від погіршення завдяки високому рівню антиоксидантів та протизапальних властивостей.

11. Куркума
Хіба це не чудово, коли проста спеція має дивовижні переваги для здоров’я? Це стосується куркуми, давнього коріння, який використовувався для цілющих властивостей протягом всієї історії. Завдяки куркуміну пряність насправді є одним з найпотужніших (і природних) протизапальних засобів.
Куркума також допомагає підвищувати рівень антиоксидантів і зберегти вашу імунну систему здоровою, а також покращує споживання кисню у вашому мозку.

12. Грецькі горіхи
Виявляється, що вживання грецьких горіхів може утримати вас від божевілля. Кілька волоських горіхів на день можуть покращити ваше когнітивне здоров’я. Високий рівень антиоксидантів, вітамінів і мінералів також покращує психічну пильність. Вітамін Е в горіхах також може допомогти запобігти хворобі Альцгеймера.

13. Гарбузове насіння
Насіння гарбуза містять потужні антиоксиданти, які захищають організм і мозок від вільних радикальних ушкоджень. Вони також відмінне джерело магнію, заліза, цинку та міді. Кожна з цих поживних речовин важлива для здоров’я мозку:
Цинк має вирішальне значення для сигналізації нервів. Дефіцит цинку пов’язаний з багатьма неврологічними станами, включаючи хворобу Альцгеймера, депресію та хворобу Паркінсона.
Магній необхідний для вивчення матеріалу і пам’яті. Низький рівень магнію пов’язаний з багатьма неврологічними захворюваннями, включаючи мігрень, депресію та епілепсію .
Дефіцит заліза часто характеризується порушенням функції мозку.

14. Яйця
Яйця є гарним джерелом кількох поживних речовин, пов’язаних із здоров’ям мозку, включаючи вітаміни В6 та В12, фолієву кислоту та холін.
Холін є важливим мікроелементом, який використовується вашим тілом для створення ацетилхоліну, нейромедіатора, який допомагає регулювати настрій та пам’ять.
Багато людей не отримують достатньо холіну в раціоні.
Яйця є легким способом отримання холіну, оскільки яєчні жовтки є одними з найбільш концентрованих джерел цієї поживної речовини.
Дефіцит двох типів вітамінів групи В – фолат та В12 – був пов’язаний з депресією. В12 також бере участь у синтезі хімічних речовин мозку.

15. Томати

Помідори є прекрасним джерелом споживання лікопену – потужного антиоксиданта, який, як відомо, захищає ваш мозок від небезпечних вільних радикалів. Ці вільні радикали мають потенціал, здатний негативно вплинути на органи вашого організму, включаючи головний мозок, і в цьому відношенні важливим є використання харчових продуктів, що містять антиоксиданти. Крім того, лікопін також покращує вашу   пам’ять.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!